Skip to main content

Neitralizē norovīrusu, kas izplatās ar saindētu pārtiku un no cilvēka uz cilvēku

Ir pierādīts, ka aktīvie elementi, ko ģenerē Streamer tehnoloģija, saskarē ar norovīrusu, kas izraisa pārtikas saindēšanos, neitralizē to. Turklāt šoreiz tika arī pierādīts, ka, darbinot divas Streamer ierīces, neitralizējošais efekts bija divreiz lielāks.

Profesors Šigeru Kjuva

Projekta vadītājs
profesors Šigeru Kjuva

Ph.D. (lauksaimniecība)
Tokijas Universitāte,
Lauksaimniecības un dabaszinātņu maģistratūra,
Biomedīcīnas zinātņu fakultāte

Norovīrusu neitralizējošā efekta demonstrācija

Testēšanas organizācija

Tokijas Universitāte, Lauksaimniecības un dabaszinātņu maģistratūra, Biomedīcīnas zinātņu fakultāte

Testēšanas metode

Peļu norovīrusa izmantošana [Peļu norovīruss] (1) Vīruss, kas pieder Calicivirus Norovirus ģintij (vienpavediena RNS vīruss, pozitīva polaritāte, bez apvalka). (2) Radniecīgs vīruss, kas pieder tai pašai vīrusu ģintij kā cilvēka norovīruss un ko var izmantot, lai aizstātu cilvēka norovīrusu. (3) Peļu makrofagālo audzēju šūnu līnijas RAW264 šūnu pieaugums. Šajā eksperimentā izmantotais patotips MNV-S7 (Genbank piekļuves Nr. AB435515, Toya utt.) tika pavairots ar iepriekš minētajām RAW264 šūnām (pirktas RIKEN BRC Cell Bank). Kā barotnes šķīdums tika izmantots D-MEM/Ham’s F-12 (satur fenolsulfoftaleīnu, HEPES, nātrija piruvātu). Vīrusa titrs tika noteikts ar metodi TDIDT50, izmantojot 96 iedobju plati.

Streamer — O157 neitralizējošā efekta, izmantojot vienu Streamer ierīci un divas Streamer ierīces, salīdzinājums

Norovīrusa izdzīvošanas koeficients pēc 4 stundu apstarošanas ar divu Streamer ierīču starojumu bija 0,6 %, salīdzinot ar 1,3 % pēc apstarošanas ar vienu ierīci. Tādējādi apstiprinājās, ka divas ierīces rada aptuveni divreiz lielāku neitralizējošo efektu.

* Rezultāti tika iegūti tikai Daikin Streamer apstarošanas ierīces demonstrācijas laikā eksperimenta apstākļos.

Uzmanieties no norovīrusa ziemā!

Bakteriālā pārtikas saindēšanās ir biežāk sastopama vasarā, kad sēnītēm ir lielāka tendence augt, taču, tā kā vīrusiem patīk zemas temperatūras un sausa vide, vīrusu izraisīta pārtikas saindēšanās pieaug ziemā. Pārliecinošs vairākums šo saindēšanās gadījumu ir norovīrusa izraisīti. Norovīruss ir ļoti lipīgs un bieži izplatās ilgā laika perioda, kā rezultātā uzliesmojumu un pacientu skaits var būt lielāks nekā vasarā. Skatoties uz pārtikas saindēšanās slimnieku skaitu gadā, vairāk nekā pusi no šiem gadījumiem ir izraisījis norovīruss.

Atrodiet vairāk informācijas

Vai jums vajadzīga palīdzība?

Atrodiet vairāk informācijas

Vai jums vajadzīga palīdzība?

Atrodiet vairāk informācijas

Vai jums vajadzīga palīdzība?

Vai jums vajadzīga palīdzība?