
Moraksellas baktērijas (veļas mitruma smakas izraisītāja) neitralizēšanas demonstrācija
Testēšanas organizācija
Japānas Pārtikas produktu pētniecības laboratorijas
Testēšanas metode
Paraugs, kas saturēja 2 ml baktēriju šķīduma, Petri trauciņā (φ60 mm) tika atstāts Streamer ģeneratorā. Neitralizējošā iedarbība tika noteikta pēc rezultātiem, kas tika iegūti, mērot baktēriju skaitu pēc 1, 2, 3, 4 un 6 stundām. Streamer apstarošanas ierīci un testējamās baktērijas nodrošināja Daikin. Mērījumi tika veikti 3 reizes.

Testa rezultāts apstiprināja, ka moraksellas baktērijas (veļas mitruma smakas izraisītājas) pēc 2 stundu ilgas apstarošanas ar Streamer tika noārdītas un neitralizētas par 99,8 %.
* Rezultāti tika iegūti tikai Daikin Streamer apstarošanas ierīces demonstrācijas laikā eksperimenta apstākļos.

Lai neitralizētu veļas mitruma smaku, veļa ideālā gadījumā jāizžāvē 5 stundu laikā!
Svarīgākais faktors mitruma smakas parādīšanās novēršanā ir „laiks no mazgāšanas beigām līdz izžūšanai”. Moraksellas baktērija eksplozīvi aug aptuveni pēc 5 stundām, tāpēc, ja veļu izdodas izžāvēt 5 stundu laikā, mitruma smaku var daļēji novērst. Šajā sakarā mēs gribētu uzsvērt, cik svarīgi ir pareizi žāvēt veļu, ja tā tiek žāvēta istabā. Pirmkārt, ir svarīgi to izkārt vietā, kur ir laba ventilācija. Daudzi cilvēki žāvē veļu uz aizkaru stangas, taču tā ir ļoti slikta vieta, jo pie loga uzkrājas mitrums, un tur ir daudz mikrobu.
Mēs arī iesakām, kā pareizi žāvēt. Veļu var ātri izžāvēt, karot garāko veļu veļas žāvēšanas statīva ārmalā un īsāko pa vidu, kā arī novietojot kreklu garās piedurknes uz cita pakaramā... Ņemot vērā baktēriju augšanu, ir ieteicams izmantot gaisa sausinātāju vai gaisa kondicionētāju, kuram ir gaisa attīrīšanas funkcija. Ja uztraucaties par smaku, izmēģiniet šos ieteikumus, jo tie palīdz viegli novērst veļas smaku.