Jauni gaisa apstrādes iekārtu komplekti gaisa apstrādes iekārtu savienošanai ar DX āra ierīcēm

Brisele, 2023. gada 21. Novembris – Daikin ir nācis klajā ar jauniem izplešanās vārstu komplektiem un vadības bloku, kas ļauj vienkārši savienot Daikin DX (Direct eXpansion) āra ierīces ar gaisa apstrādes iekārtām. Jaunie komplekti arī darbojas ar aukstumaģentu R-32, kam ir zemāks GSP un kas nodrošina zema oglekļa dioksīda emisiju līmeņa risinājumu apsildei, dzesēšanai un svaigam gaisam, radot optimālu komfortu tirdzniecības vietās.

Atvieglota ēku dekarbonizācijā, vienlaikus uzlabojot komfortu

Gaisa apstrādes iekārtu (AHU) savienošana ar DX āra ierīcēm sniedz būtiskas priekšrocības tirdzniecības vietām un optimizē komfortu iekštelpās, vienlaikus nodrošinot augstu energoefektivitāti. DX sistēmas tūlītēji reaģē uz slodzes izmaiņām svaigā gaisa temperatūrā, kas ļauj sasniegt stabilu un komfortablu temperatūru iekštelpās bez enerģijas zuduma.

Turklāt jaunās VRV 5 invertora iekārtas izmanto aukstumaģentu R-32, kam ir zemāks GSP. Tādēļ tās var būtiski samazināt ēku oglekļa „pēdas nospiedumu” un palīdzēt uzņēmumiem sasniegt savus videi draudzīgos mērķus, nodrošinot, ka risinājums būs atbilstošs arī nākotnes prasībām.

Ērtības un izvēles iespējas

Jaunais EKEA izplešanās komplekts ir būtiski uzlabots un piedāvā nokomplektēta risinājuma vienkāršību un rentabilitāti, kā arī uzlabotu un efektīvu pielāgojamību un konfigurēšanas iespējas, kas apmierinās katra klienta individuālās vajadzības.

Trīs jaunas jaudas izvēles iespējas (300, 350 un 400) kopā veido pilnu izplešanās vārstu klāstu no 5 līdz 69,3 kW, kas spēs apmierināt jebkuras ēkas vajadzības. Pateicoties pieciem pieejamajiem vadības režīmiem, projektētāji var izvēlēties vispiemērotāko risinājumu, līdzsvarojot vienkāršu integrāciju un reakcijas laikus. Komplektus var izmantot ekstrēmos laikapstākļos — pat -20 ˚C temperatūrā.

Vienots piedāvājums

Daikin gaisa apstrādes iekārtu komplektus var izmantot ar jebkuru R-32 (vai R-410A) gaisa apstrādes iekārtu ar DX serpentīncauruli, taču, lai atvieglotu piegādi, Daikin piedāvā nokomplektētu risinājumu. Tajā ir iekļauta Daikin DX āra ierīce un Daikin gaisa apstrādes iekārta ar izplešanās vārstu komplektu un rūpnīcā uzstādīto vadības bloku, kas nodrošina tūlītēji pieejamu saderību no viena kontaktpunkta. Jūs varat viegli izvēlēties kādu no mūsu gaisa apstrādes iekārtu risinājumiem, kas var sasniegt gaisa plūsmu līdz pat 140 000 m³/h, pateicoties Daikin speciālajai programmatūrai.

EKEA — Daikin izstrādājumu pakete svaigam gaisam

Uzņēmuma Daikin VRV izstrādājumu speciālists Joao Teixeira saka šādi:

“Mēs pastāvīgi strādājam, lai radītu novatoriskus izstrādājumus, kas rada mazāk CO2 izmešu, lai pavairotu nulles enerģijas komerciālo ēku skaitu. Pateicoties iespējai integrēt VRV 5 siltumsūkņus ar gaisa apstrādes iekārtu sistēmām, EKEA izplešanās vārstu komplekti piedāvā ērtu un vienkāršu lietošanu ar potenciālu turpmākai pielāgošanai, lai nodrošinātu optimālu enerģijas lietojumu un samazinātu ietekmi uz vidi, izmantojot tādus zema GSP aukstumaģentus kā R-32.”

Sistēmas komponenti

Lai gaisa apstrādes iekārtas integrētu ar DX sistēmām, nepieciešami 5 galvenie elementi. Tālāk sniegts īss komponentu un to funkciju apraksts.

EKEA — galvenie komponenti un vadojums
  1. DX āra ierīce (piemēram, VRV 5 āra ierīce) nodrošina īsu reakcijas laiku uz slodzes pieprasījuma izmaiņām un zemas ekspluatācijas izmaiņas
  2. Daikin (vai trešās puses) gaisa apstrādes iekārta ar DX (Direct eXpansion) siltummaini. DX siltummainis nomaina siltummaini, kas darbojas uz ūdens bāzes. Pārējie gaisa apstrādes iekārtas elementi nav mainīti
  3. Izplešanās vārstu komplekts, kas regulē aukstumaģenta plūsmu (un tādējādi pievadīto jaudu) uz gaisa apstrādes iekārtu
  4. Vadības bloks, kas regulē izplešanās vārstu komplekta un āra ierīces jaudu, pamatojoties uz kontrollera un sensoru/termistoru ievadi. Pamatojoties uz vadības veidu un termistoru novietojumu, regulēšanu iespējams veikt vai nu ar gaisa pievadi, vai izplūstošā gaisa temperatūru, vai mainot iztvaikošanas/kondensācijas temperatūru
  5. Daikin vai DDC kontrolleris, kas atkarībā no kontrollera nodrošinās līdzsvaru starp integrāciju un reakcijas laiku uz slodzes izmaiņām

Lai iegūtu papildinformāciju, lejupielādējiet tālāk norādīto brošūru.

Autortiesību attēli: Daikin Europe

Par Daikin

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. ir globālā koncerna Daikin Industries meitasuzņēmums un vadošais apsildes, dzesēšanas, ventilācijas, gaisa attīrīšanas un saldēšanas (HVAC&R) tehnoloģiju ražotājiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā. Daikin projektē, ražo un ievieš tirgū plašu izstrādājumu klāstu, tehniskās apkopes pakalpojumus, kā arī darbgatavus risinājumus dzīvojamajām, komerciālajām un industriālajām ēkām. Pašlaik uzņēmumā Daikin Europe strādā vairāk nekā 13 700 darbinieku vairāk nekā 57 konsolidētos meitasuzņēmumos. Tam ir 14 ražotnes ražotnes Beļģijā, Čehijas Republikā, Vācijā, Itālijā, Spānijā, Austrijā, Apvienotajā Karalistē, Turcijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Saūda Arābijas Karalistē. Daikin Europe grupas galvenā mītne atrodas Beļģijā, Ostendē. Uzņēmums tika dibināts 1972. gadā un Eiropā uzsāka ražošanu 1973. gadā.

Par Daikin Industries Ltd.

Daikin Industries tika dibināts 1924. gadā Japānas pilsētā Osakā. Globālajā koncernā visā pasaulē strādā vairāk nekā 96 000 darbinieku, un tas ir tirgus līderis siltumsūkņu, gaisa kondicionēšanas sistēmu, kā arī gaisa filtrācijas risinājumu ražošanā. Tas ir vienīgais ražotājs visā pasaulē, kas iekšēji izstrādā un ražo apsildes, ventilācijas, gaisa kondicionēšanas un saldēšanas aprīkojumu, kā arī aukstumaģentus. Uzņēmums no pārdošanas 2022. finanšu gadā sasniedza 28,2 miljardu eiro pārdošanas apgrozījumu (no 2022. gada 1. aprīļa līdz 2023. gada 31. martam).

Daikin Europe N.V. kontaktinformācija plašsaziņas līdzekļiem

Sofie Sap – Tālr. nr.: +32 472 580482 Pasts: sap.s@daikineurope.com

Daisuke Kakinaga – Tālr. Nr.: +32 465 462321 Pasts: kakinaga.d@bxl.daikineurope.com

Daikin Europe N.V. kontaktinformācija plašsaziņas līdzekļiem jautājumos par izstrādājumiem